Főoldal      Szolgáltatásaink      Informatikai szolgáltatások
 

Informatikai szolgáltatások

Informatikai megbízotti feladatok végrehajtása

Segítségünkkel tervezhető anyagi ráfordítások mellett kezelheti az informatikai terület kérdéseit, így részben kiválthatja a folyamatos és költséges képzéseket, megoldást találhat a bővítésre és helyettesítésre akkor is, ha saját erőforrásai nem elégségesek. Ha nincs önálló pozíciója az informatikai menedzsment feladatokra, akkor mi részmunkaidős, akár kihelyezett vagy külsős megbízott státuszban segítünk a feladatokat elvégezni. Tapasztalataink alapján kockázatarányos és költséghatékony megoldásokat tudunk javasolni, és az elvégzett teljesítmény mérésére alkalmas mutatókat is rendszeresen riportoljuk. 

Menedzsment rendszerek kialakítása

Ha folyamatosan fenntartható és a szervezet céljait szolgáló szolgáltatás-centrikus informatikai belső működést szeretnének, mi ezek kialakításában is tudunk segíteni. A szervezet által elért jelenlegi érettségi szintet és a számára kihívásokat jelentő területeket figyelembe véve segítünk meghatározni és végrehajtani a legjobb gyakorlatok által javasolt lépéseket a következő érettségi szint felé vezető úton. Munkánk során különböző best practice-ek (pl.: ITIL), szabványok (pl. ISO 20000, ISO 9001) és módszertanok (pl. CoBIT) ajánlásait is felhasználjuk, közreműködünk a definiált menedzsment rendszer tényleges bevezetése során, javaslatot teszünk az erőforrás problémák kezelésére, a szervezeti működés optimalizálására. 

Kihelyezett informatikai üzemeltetési feladatok végrehajtása

Az outsource tevékenység fontossága és részaránya folyamatosan növekszik és ez könnyen érthető, hiszen az outsourcing segít abban, hogy az üzemeltetési, felhasználó támogatási feladatok végrehajtásának problémái nélkül partnerünk az üzleti céljaira koncentráljon. Az informatikai erőforrások szolgáltatásként történő igénybevétele is felfutóban van. Nálunk megvan a kellő tapasztalat és kapcsolatrendszer kritikus üzleti vagy nagy rendelkezésre állást igénylő kiszolgáló informatikai rendszerek zavartalan üzemeltetéséhez, a szükséges rendszerintegrációs feladatok elvégzéséhez. Az adott üzemeltetési feladatra legalkalmasabb munkatársaink közreműködését biztosítjuk akár állandó, akár időszakos helyszíni felügyelet formájában, távmenedzseléssel vagy anélkül. Számos olyan rendszer menedzselését vállaljuk, melyek nélkül partnereink napi munkája leállna:
 • szerver, hálózati eszköz és munkaállomás hardverek,
 • hálózati rendszerek, kommunikációs eszközök,
 • Microsoft Windows szerverek és tartományok,
 • Microsoft Windows munkaállomások,
 • üzemeltetési célú menedzsment eszközök (pl. mentés, teljesítmény mérés, rendelkezésre állás mérés, virtuális rendszer kiszolgálók) 
 • tárolómenedzsment megoldások,
 • technikai alaprendszerek,
 • központi konfigurációs adatbázisok,
 • hálózati és határvédelmi eszközök,
 • informatikai védelmi és biztonsági megoldások,
 • levelező rendszerek, dokumentumkezelő megoldások,
 • webszerverek, intranetek és nyilvános weboldalak,
 • SQL adatbázis szerverek,
 • üzleti alkalmazások,
 • kliensoldali és irodai alkalmazások.

Infrastruktúra és architektúra tervezés

Az informatikai rendszer alap infrastruktúrája meghatározó jelentőségű a szervezet IT szolgáltatásainak biztosítása, az üzletmenet stabil támogatása szempontjából. Ennek az alap infrastruktúrának minden időben ki kell tudni szolgálni az aktuális üzleti igényeket. Az igények változásakor segítünk az infrastruktúra és az alkalmazott technológia felülvizsgálatában és átgondolt fejlesztésében. A rendelkezésre állás növelés, a hibatűrés javítása, a terhelés elosztása, az infrastruktúra által nyújtott biztonság és a biztonságos üzemeltetés olyan szempontok, melyeket minden munkánk során figyelembe veszünk. 

Virtuális informatikai rendszer kialakítása

A fizikai szervereken, munkaállomásokon működő rendszerek virtualizálása egyre kiterjedtebb. Mi segítünk megvilágítani, hogy milyen gazdaságossági, funkcionális, üzleti, megbízhatósági, megfelelőségi és biztonsági vonatkozásokkal érdemes számolni, milyen hozzáadott értékkel lehet felruházni a virtuális rendszereket. A leggyakoribb alkalmazási terület az éles rendszer virtualizálása mellett a különböző fejlesztői és tesztrendszerek virtuális rendszer formájában történő létrehozása, de partnereink egyre gyakrabban az üzemeltetés erőforrás igényét csökkentik ezáltal, vagy a hiba- és katasztrófa szituációk megoldásának eszközeként kezelik. Az éles rendszer zavartalan működtetése mellett lehetőség van az arról készített és azzal teljes adattartalmában, konfigurációjában megegyező virtuális másodpéldány operatív vizsgálatára, ez az eljárás lényegesen egyszerűsíti például egy biztonsági audit végrehajtását, csökkenti a vizsgálat végrehajtásából vagy a korrekciós intézkedések beállításából fakadó kockázatot. 

Szoftverfejlesztés

Számos olyan üzleti vagy informatikai feladat van, melyre nem egyszerű megfelelő megoldást találni a piacon, vagy arra saját megoldást készíteni. Sok szervezet nem szeretne fejlesztési feladatokkal foglalkozni, számukra egyedi szoftverek készítését kínáljuk egyedi problémák megoldására.

 
 

 

© 2015. ClearDot, Minden jog fenntartva.