Főoldal      Szolgáltatásaink      Minőségbiztosítás
 

Minőségbiztosítási szolgáltatások

Minőségmenedzsment rendszer kialakítása

Egy jól működő minőségmenedzsment rendszer segítségével a vezetőség kontrolja a szervezeti folyamatok és a szervezet tényleges tevékenységei felett optimális szintet érhet el. A megfelelő felelősség és feladatkör delegáció alkalmazásával a vezetői szint a tényleges vezetői feladatokra koncentrálhat, míg az operatív szint megkapja a szükséges koordinációt és a munkájára fókuszálhat. A folyamatok helyes működését garantálni kell, a megfelelőség mérésére és bizonyítására erre alkalmas metrikát kell alkalmazni, és a munkatársak ezek ismeretében képesek lesznek a reális elvárások szerint dolgozni. A minőségmenedzsment és minőségfejlesztés mellett tradicionális minőségbiztosítási feladatokat is vállalunk. Segítségünkkel felkészülhet ISO 9001 auditra, mi kialakítjuk a szabvány által megkövetelt irányítási, ellenőrzési, riportolási és dokumentációs rendszert. 

Projektek külső minőségbiztosítása

A nagy projektek végrehajtásukban és eredményükben sokszor már nem a szponzor elvárásai alapján végződnek, pedig kezdetben minden jónak tűnt. Hiába a célok megfelelő definíciója, a közreműködők rendelkezésre állása, a megfelelő projektvezetés, még a finanszírozási oldal is rendben van, mégsem sikerül a tervezett időn belül a várt eredményt elérni. A projektek külső szakmai minőségbiztosítójaként tovább erősítjük az esélyet a sikeres megvalósítás tekintetében, gondoskodunk az informatikai, biztonsági vagy tágabb értelemben a műszaki megfelelőség kialakításáról, a projekt végrehajtása során a megfelelőség fenntartásáról. 

ISO 9001 belső audit végrehajtása

A minőségmenedzsment rendszerek működtetésének egyik kritikus eleme a működő rendszer áttekintése és a szükséges korrekciók végrehajtása. A hiányosságok felderítését a rendszerben folyamatosan érintett, abban napi szinten dolgozó munkatársak nem minden esetben tudják kellő hatékonysággal elvégezni, vagy ellenérdekeltek a hiányosságok felfedésében. Segítségünkkel a tanúsító vagy a megújító külső audit előtt időben felkészülhet a minőségmenedzsment rendszer hibáinak vagy a végrehajtási oldal eltéréseinek javítására. 

Kihelyezett minőségbiztosítási feladatok végrehajtása

Sok szervezet belső minőségbiztosítási felelős nélkül működik, mert vagy nincs szükség folyamatos közreműködésre, vagy nincs pozíció a feladatok végrehajtásához szükséges személyzet felvételére, vagy nem sikerül megfelelő kollégát találni a költségvetés korlátai miatt. Mi vállaljuk külső minőségbiztosítóként a minőségmenedzsmenttel kapcsolatos feladatokat, akár részmunkaidős kollégát is biztosítunk azok elvégzésére, így partnerünk komoly megtakarításokat érhet el a munkaerőköltségek oldalán és garantált rendelkezésre állást kap.

 
 

 

© 2015. ClearDot, Minden jog fenntartva.